Wat Is De Oorzaak Van Het Knikken Van Mijn Vinyl Plankenvloer?

Vinylvloeren zijn een van de meest populaire opties. Vinylvloeren zijn betaalbaar en hebben een luxe uitstraling. Vinylvloeren zijn om vele redenen een uitstekende keuze.

Vinylvloeren hebben echter de neiging om te knikken. Als je nieuwsgierig bent naar wat knikken betekent, het is gewoon de vloer die broos wordt als deze wordt blootgesteld aan te veel druk. Vinylvloeren kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, waaronder lijmen of losjes leggen.

Maar de installatie maakt niet uit. Als de vloerlegger de vloer slecht plaatst, zal deze hoe dan ook gaan knikken. Het is dus essentieel om een goede installatie te hebben wanneer u vinylvloeren krijgt.

Als uw vloer echter knikt ondanks dat deze correct is geïnstalleerd, bespreek dit dan allemaal in ons artikel. Blijf lezen!

Waarom Knikt Mijn Vinylplankenvloer?

Als u de oorzaak van het knikken kent, kunt u voorkomen dat u opnieuw knikt na het vervangen van de planken. Er zijn veel redenen waarom uw vloer kan knikken. Deze zullen we hieronder bespreken.

Blootstelling Aan Zonlicht

Zonlicht kan uw vinylvloer enorm beschadigen. Zonder je besef kan het het materiaal verkrampen en het door warmte laten uitzetten. Een van de grootste redenen waarom uw vloer gaat knikken, is het uitzetten van de basis tijdens blootstelling aan warmte en het krimpen van de vloer wanneer deze zichzelf niet blootstelt aan hitte. Zo zal de vloer te snel gaan knikken.

Vinylvloeren zullen in de zomer opzwellen. In de winter merk je echter een spleet tussen de vloeren. Dit is de belangrijkste indicatie van het feit dat uw vloer onder de directe hitte van het zonlicht staat.

Dit gebeurt omdat de directe blootstelling aan zonlicht de hechting van de lijm die wordt gebruikt tijdens het plaatsen van de vinylvloer kan verbreken. Vooral gebruikers van glasvezelvinylvloeren hebben last van dit probleem.

Als u echter dure vinylvloeren heeft, is er een specifieke blootstelling aan het zonlicht dat ze kunnen vasthouden zonder te knikken. Vandaar dat blootstelling aan warmte een prominent probleem is bij de goedkopere vinylvloeren.

Vochtigheid

Vinylvloeren kunnen vocht uit de atmosfeer opnemen als deze vochtig is. Hierdoor zal de vinylvloer opzwellen.

Ook als er water uit de zijkanten van uw schuifdeur of ramen sijpelt, kan uw ondervloer het water absorberen en ook opzwellen.

Ook al is het puffen misschien niet voor de hand liggend, lijmverbinding kan mislukken in vinylvloeren. U zult uw vloeren uiteindelijk zien bewegen en er kan een centraal probleem met de gesp zijn.

We raden aan om het door een dampscherm te laten lopen als je het nog aan het installeren bent. Een dampremmende laag voorkomt dat uw vloer vocht opneemt en houdt deze zo lang mogelijk droog.

U kunt ook kiezen voor waterdichte vinylvloeren voor uw badkamers. Waterdichte vloeren kunnen worden gebruikt in keukens. De kamers waarvan u denkt dat ze het meest gevoelig zijn voor vocht, worden er echter niet door aangetast.

We raden je aan om een luchtontvochtiger te kopen als je vinylvloer al vochtproblemen heeft. Een luchtontvochtiger houdt uw vinylvloer intact en voorkomt knikken.

Zorg ervoor dat u de vloertegels verpakt

Wanneer u vinyl vloerplanken plaatst, moet u wat ruimte aan de zijkanten overlaten. De vloer moet ademen, hoe vochtig je huis ook is.

Wanneer u over vinylvloeren loopt, heeft deze een minimale verschuiving in zijn beweging, die met het blote oog niet waarneembaar is. Als het echter niet in staat is om het kleine verschuiving te doen, zal de vloer beginnen te knikken.

Om te voorkomen dat de planken gaan knikken, laat u een ruimte van een halve inch tussen de planken.

Veel Kracht Uitoefenen Op De Vloer

Als u vinylvloeren heeft met een installatieproces van het losse legproces, is het het beste om geen grote druk op de vloer uit te oefenen. Hoe meer je druk uitoefent, hoe meer het gaat knikken. Dit gebeurt vaak wanneer zware voorwerpen over losliggende vloeren worden geduwd.

Onze experts kunnen u helpen zware voorwerpen op te tillen en te verplaatsen. Dat zal helpen de druk weg te nemen en goed te verdelen. Omdat vinylvloeren minder dik zijn dan de meeste vloeren, moet je er altijd voorzichtig mee zijn.

Ook kunnen vloeren gemakkelijk krassen vasthouden. Om dit te voorkomen, kunt u viltkussens in de hoeken van uw meubels duwen of gewoon dikkere katoenen/papieren kussentjes gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de vloer niet gaat knikken rond een bepaald drukpunt.

Hoe De Gesp Van Vinylplanken Te Repareren?

Hoe De Gesp Van Vinylplanken Te Repareren

U kunt uw planken vervangen als u al een knikkende vinylvloer heeft. Als je vinylvloeren hebt geïnstalleerd via de click together of de lay-loos methode, kun je de planken er snel uithalen. De stappen worden hieronder beschreven:

  • Om plankenvloeren te vervangen, moet u eerst de planken verwijderen. Wanneer een plank knikt, is het gemakkelijk om ze eruit te trekken. Als uw plan echter is vastgelijmd, moet u voorzichtig minerale alcohol gieten om de lijm los te maken.
  • Vervolgens kun je de plank nemen die is verbogen en naar een winkel gaan om een uitsnijding van dezelfde maat te krijgen. Dit kunt u zelf doen met behulp van een meetinstrument.
  • U kunt eenvoudig een rubberen hamer gebruiken om de nieuwe planken te plaatsen. Gebruik de juiste lijm als uw planken zijn verlijmd. Voor het egaliseren van vinylvloeren kunt u een roller gebruiken.

Conclusie

Het knikken van de vinylvloer is geen ongewoon probleem in elk huishouden. Het is eenvoudig te repareren en u hoeft niet in paniek te raken. Voorkomen is echter beter dan genezen. We raden lezers aan verduisterende gordijnen te gebruiken om de zon te vermijden.

Aangezien de vinylvloer uitzonderlijk duurzaam en stevig is voor residentieel en commercieel gebruik, raden we iedereen aan er goed voor te zorgen. Na langdurig gebruik kan er knikken optreden, maar als u de planken vervangt, ziet de vloer er weer zo goed als nieuw uit.

Daarom hopen we dat u nu alles weet wat er te weten valt over het repareren van knikken in vinylvloeren. Tot de volgende keer, blije vloer!